Ons team

Twee bouwkundig ingenieurs; Simon en Hessel Romkes. Een constructeur en BIM-modelleur die beide gemotiveerd en gefocust uw wens werkelijkheid willen maken. 

Siem Romkes

Met 40 jaar ervaring een bron aan kennis en kunde te noemen. Na zijn studie tot constructeur vond hij zijn weg in het mooie vak. Begonnen bij aannemers in de praktijk en aansluitend 25 jaar directeur van twee succesvolle ingenieursbureaus. 

Siem is gespecialiseerd in:

  • Grondmechanica
  • Beton- en staalconstructies
  • Constructies in hout

Hij won met Ingenieursgroep Romkes meerdere prijzen door het ontwerpen en construeren van complexe staalconstructies. Daarnaast waardeerde men hem om het  goedkoper, lichter en creatiever construeren van betonconstructies; dit leidde tot een aanzienlijke besparing op de bouwkosten bij meerdere projecten. 

‘Bouwen is een feestje!’

Na jaren onder hoge druk te staan, besloot hij het rustiger aan te doen. De oprichting van Simon Romkes BV was het gevolg. Samen met zoon Hessel begeleidt en coördineert hij kleinschalige bouwprojecten. 

Nog steeds vindt hij hij de bouw bijzonder: ‘Bouwen is een feestje!’

Hessel Romkes

Een gretige en communicatief vaardige junior in de bouwwereld. Na zijn studie bouwkunde met zelfvertrouwen te hebben afgerond, begon hij vanaf 2013 in het ‘familiebedrijf’. 

Het tot leven zien komen van een goed ontworpen gebouw, vormt zijn intrinsieke motivatie. Zoals hij zelf zegt: ‘De mannen op kantoor bedenken het, de mannen op de bouw maken het. De één kan niet zonder de ander.’ 

Hessel maakt gebruik van geavanceerde 3D-software voor een esthetisch en goed doordacht ontwerp. Daarmee wordt voor klanten onder andere zichtbaar hoe het bouwwerk er in de omliggende omgeving uit komt te zien. Hij merkt dat een duidelijk beeld van de werkelijkheid op prijs wordt gesteld. Hij hoorde het ook bij zijn laatste opdracht: ‘Bij een tekening op het platte vlak is dit gewoon lastiger in te schatten.’

Zelf wil hij nog jaren doorgaan met het samenstellen van BIM-modellen. Want de potentie tot het minimaliseren van bouwfouten, miscommunicatie en bouwkosten is een enorme motivator.